lauantai 23. tammikuuta 2016

DIY: Lampunvarsi pingispalloista, osa 1



Loppuvuonna blogeissa näkyi taloon.comin valaisinhaasteen myötä mitä kivempia valaistus- ja lamppuratkaisuja. Meillä valaistus on sisustuksen osa-alueista se ihan erityisen rempallaan oleva osa-alue.



Sain viime viikolla päähänpinttymän kattolampusta, jonka johdossa pyöreä muoto kertautuisi ylöspäin. Koska en luota kykyyni pyöritellä mitään symmetrisiä pikkupalloja narusta, ajattelin tehdä pikkupallukat pingispalloista. Kertoo muuten jotain aviomiehen luonteesta, että lisätessäni kauppalistaansa pingispalloja ei kysynyt `miksi` vaan `kuinka monta`. Vähän pyöräytti silmiään vastaukselle, että `osta monta koska en tiedä miten niitä onnistuu poraamaan`.




Kunnon hanke vaatii huolellisen suunnittelun ja testausvaiheen.  Tässä idea testattuna tavalliseen Ikean pöytälamppuun. Pingispalloja onnistui ihan hyvin porata, mutta kuten lopputuloksesta näkyy haaste olikin siinä, että saa aukot kulkemaan linjassa. Pitää vaan koittaa olla tarkempi. Ei tästä pöytälamppuversiosta ihan suosikkiani tullut. Silti luotan edelleen varsinaiseen suunnitelmaan. Pitää vain ratkaista varsinaisen varjostimen ongelma; iso pallo paperinarusta vai joku valmisvarjostin jonka voi maalata mustaksi. Valkoinenhan ei nyt käy, koska palloissa Stiga-teksti on niin suurella että vaatii päällemaalauksen. Eikun hitsit, voisihan sitä valkoisellakin suhutella tekstit piiloon.  


Mitähän kattolamppuversiosta syntyy ?  Jotain kuitenkin ihan varmasti……

5 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea! Ei näytä yhtään pingispalloille :D

    VastaaPoista
  2. Kiva idea, ja lopputulos pingispalloista kaukana :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea!
    Ja voi maalata mieleisekseen!
    Mukavaa viikon jatkoa täältä kukkivien mantelipuiden alta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit kun jostain saisi sellaisia pallomeripalloja niin voisi tuunata vaikka jalkalampunkin...
      Hyvän tähden miten kauniita kuvia mantelipuun kukista sinulla onkaan blogissasi!

      Poista
  4. Onpa hauskannäköinen lamppu :)

    VastaaPoista